10. 01. 2017 15:43

Министерот Нухиу го посети транзитниот центар Табановце

Министерот Нухиу го посети транзитниот центар Табановце

Министерот за внатрешни работи д-р Агим Нухиу денеска го посети Прифатниот транзитен центар за бегалци во Табановце, во кој се сместени седумдесетина мигранти претежно од Блискиот Исток.

Притоа, министерот на децата бегалци во Центарот им подели пакетчиња – храна и играчки.

Истовремено, министерот Нухиу беше информиран од надлежните во Центарот, за актуелните состојби во центарот во врска со мигрантите сместени во овој објект.

stuz
Hristijan Karpos
Garden Cvecara
NER
Parking
Joco Turs
Staro Nagoricane