11. 02. 2018 12:32

Волонтери на ЦИД се изгубиле на Попова Шапка-пронајдени премрзнати

Волонтери на ЦИД се изгубиле на Попова Шапка-пронајдени премрзнати

Двајца француски државјани, волонтери на Центарот за интеркултурен дијалог од Куманово,  вчера заталкале и се изгубиле на падините на Попова Шапка.

Околу 15.00 часот случајот бил пријавен во Секторот за внатрешни работи Тетово, откако волонтери се јавиле и рекле дека единствено што знаат дека се наоѓаат покрај некоја карпа.

Полициски службеници од Полициското одделение Попова Шапка и претставници на Горскo-спасителната служба веднаш започнале со координирани активности за нивно лоцирање, пронаоѓање и извлекување од силното снежно невреме.

Околу 17.50 часот тие биле пронајдени живи, но премрзнати. Со ратрак се спуштени во Полициското одделение Попова Шапка.

stuz
Hristijan Karpos
Garden Cvecara
NER
Parking
Joco Turs
Staro Nagoricane